Construction of Coroner¡¯s Office Building

Agency: Henry County
State: Georgia
Type of Government: State & Local
NAICS Category:
  • 236220 - Commercial and Institutional Building Construction
Posted Date: Sep 12, 2019
Due Date: Sep 18, 2019
Solicitation No: RFP#: 20-18
Bid Source: Please Login to View Page
Contact information: Please Login to View Page
Bid Documents: Please Login to View Page
RFP: 20-18

Construction of Coroner’s Office Building

The Henry County Board of Commissioners is requesting proposals from qualified firms and individuals to perform the professional services required to manage, operate, develop, and maintain the Henry County Airport and related airport properties located at 474 Speedway Blvd., Hampton, GA 30228.

Bids will be received by Henry County Board of Commissioners, Purchasing Department, 140 Henry Parkway, Room 209, McDonough, GA 30253 until 3:00 PM local time on September 18, 2019. Late bids will not be considered nor returned.

Bids may not be withdrawn for sixty (60) days after the time and date set for closing, except as allowed by OCGA. Henry County reserves the right to reject any and all proposals and to waive any technicalities.

The bid documents and specifications are available for inspection and download here:

Contact: E-mail or call (770) 288-6027

Attachment Preview

Henry County
Purchasing Department
140 Henry Parkway, McDonough, GA 30253
Phone: 770-288-6027
Fax: 770-288-6047
Website: henrycounty-ga.com/purchasing
ADDENDUM #1
Issued September 12, 2019
RFP # 20-15
Consulting Services for a Disparity Study
Opening: 3:00 PM, September 19, 2019
The following items take precedence over referenced portions of the documents for the above-named project and in executing a
contract, will become a part thereof. Where any item in the documents is supplemented hereby, the original requirements will
remain in effect. All supplemental conditions will be considered as added thereto. Where any original item is amended, voided
or superseded hereby, the provisions of such items not so specifically amended, voided or superseded will remain in effect.
This Addendum #1 must be signed and attached to proposal to acknowledge receipt of Addendum.
Failure to acknowledge any addenda will result in a non-responsive bid.
______________________________________
Company’s Name
______________________________________
Authorized Representative’s Name
_______________________
Date
_________________________________
Authorized Representative’s Signature
_________________________________________________________________________________________________________________
Addendum #1 RFP #20-15, Consulting Services for a Disparity Study
Page 1 of 4
Bid #20-15
Consulting Services for a Disparity Study
Questions and Answers
1. Question: Shall the one original copy of the Cost Proposal be unbound if it exceeds one page?
Answer: Only one (1) Cost Proposal is to be submitted and it should be inserted into a separate
sealed envelope and marked “Cost Proposal”. This should be unbound.
2. Question: Please confirm if the six bound copies of the proposal must be bound in a binder. For
example, is comb binding acceptable?
Answer: Comb binding is acceptable.
3. Question: What information will the County be able to provide as part of the study about subcontracts,
subcontract amounts, and the companies performing those subcontracts on large construction and
professional services contracts for 20132018 (for both DBE and non-DBE subcontractors)? In what
form are these data (electronic, hard copy)?
Answer: The County does not manage subcontracts.
4. Question: What is the County’s budget for the disparity study?
Answer: $300,000.00
5. Question: With regards Section II Specifications Item A “Background” please confirm all departments
and or divisions to be included in this study.
Answer: All.
6. Question: Section II B “Phases” Phase I reference is made to “the study will consider 5 years (2013 -
2018), question is in regards to what form are the records under review, e.g. electronic, paper or both?
Answer: Electronic and paper if needed.
7. Question: Phase II - What is a reasonable expectations of the Public Hearings (# of hearings)?
Answer: Two.
8. Question: Phase II - Will the Contractor have access to Henry County facilities to hold public hearings
and or interviews as suggested in Phase II Scope of Work?
Answer: Yes.
9. Question: For the prime contract data that the County maintains please note whether these data
includes the following information for all, some, or none of the contracts. Please answer separately for
construction, goods and services. Also indicate what data and which fields are available electronically
and in what system or program and what data/fields are only available in hard copy.
· Firm name.
· Firm address, city, state, zip code.
· Firm phone number.
· Firm email address.
· Firm contact person.
· Firm owner race and gender.
· Unique contract number.
· Start date of contract.
· End date of contract.
· Award amount.
· Amount paid (total or to date).
_________________________________________________________________________________________________________________
Addendum #1 RFP #20-15, Consulting Services for a Disparity Study
Page 2 of 4
· Contract title.
· Contract description.
· Industry category description.
· Industry category code, such as NAICS or NIGP.
· Whether there was MWDBE goal.
Answer: No database.
10. Question: For the subcontract data that the County maintains, please note whether these data includes
the following information for all, some, or none of the contracts. Please answer separately for MWDBE
subs and non-MWDBE subs. Please answer separately for construction, goods and services. Also
indicate what data and which fields are available electronically and in what system or program and what
data/fields are only available in hard copy.
· Firm name.
· Firm address, city, state, zip code.
· Firm phone number.
· Firm email address.
· Firm contact person.
· Firm owner race and gender.
· Prime contract number.
· Prime contract title.
· Start date of contract.
· End date of contract.
· Award amount.
· Amount paid (total or to date).
· Type of work performed.
· Industry category code, such as NAICS or NIGP.
Answer: Please see question #3.
11. Question: RFP page 17, Section III, A. Technical Proposal, Section 3 – Experience, item a., “List
similar projects performed in the last five years with a brief narrative of each project, client, services
provided by consultant, value of services, current status on date of completion, project management,
client’s project manager and phone number.” What is meant by project management?
Answer: Information regarding the management of each project.
12. Question: RFP page 17, Section III, A. Technical Proposal, Section 4 References, item b. requests a
list of customers that are government entities and the length of time they have used our services. We
have completed over 12,000 projects and to provide a list of each customer would be many pages. May
we provide a list of government customers within the last five years?
Answer: Yes.
13. Question: Do proposers need to include the County’s entire RFP document with their proposal?
Answer: This is not a requirement.
14. Question: On page 18, item B, Cost Proposal, it states that the Cost Proposal is to be submitted with the
“Original” in a separate sealed envelope and marked “Cost Proposal.” Please confirm that we are to put
the “Original” unbound proposal in an envelope, and include a separately sealed envelope marked Cost
Proposal in the same envelope with the “Original”? Please confirm that only 1 Cost Proposal should be
provided.
Answer: Only one (1) Cost Proposal is to be submitted and it should be placed in its own separate
sealed envelope marked as “Cost Proposal”.
_________________________________________________________________________________________________________________
Addendum #1 RFP #20-15, Consulting Services for a Disparity Study
Page 3 of 4
15. Question: On page 17, under Section 4-References, item b, it says to provide a list of customers that are
government entities. Does this mean all current customers, or customers within a specific time period,
i.e., within the past 5 years?
Answer: Government.
16. Question: What is the budget for this project?
Answer: $300,000.00.
17. Question: Several provisions of the RFP are clearly geared toward construction projects. Should we
just ignore those provisions? E.g.
Answer: Pages 3 – 12 are considered as our “boilerplate” and included in all bids and RFPs.
18. Question: Page 9, Paragraph 23. Is any special consideration given if the bidder uses local
subcontractors?
Answer: No. This section is part of our “boilerplate” and explains the County’s Local Vendor
Privilege.
19. Question: Page 14, Paragraph B1. Since determining the “Relevant Market” is an essential component
of the disparity analysis, is the bidder to include that analysis or is there a basis for determining the
County or Metropolitan Atlanta Area as the target area or Relevant Market?
Answer: Bidder should include.
20. Question: Conducting the study as one phase instead of two phases would reduce both time and cost of
conducting the study. Is the County open to the bidder proposing based upon one Phase?
Answer: Yes.
21. Question: It is unclear which aspects of the Scope of Services is to be in which phase. Please clarify
which Phase the following are to be included in:
Legal Analysis
Phase 2
Policy Analysis
Phase 2
Statistical Analysis (Relevant Market, Threshold Analysis, Utilization, Availability, Disparity) Phase 3
Marketplace Analysis (Public/Private)
Phase 3
Anecdotal Analysis
Phase 3
Findings & Recommendations
Phase 3
Answer: See above.
22. Question: Does the County keep both MWBE and Non-MWBE subcontractor data?
Answer: No.
23. Question: Is the County’s procurement decentralized? If not, please explain.
Answer: No.
_________________________________________________________________________________________________________________
Addendum #1 RFP #20-15, Consulting Services for a Disparity Study
Page 4 of 4

Sign-up for a Free Trial, Government Bid Alerts

With Free Trial, you can:

You will have a full access to bids, website, and receive daily bid report via email and web.

Try One Week FREE Now

See Also

RFP Design Build Equipment Storage Shed at Fleet Maintenance Site Project Number PW20.1

Coweta County

Bid Due: 7/30/2020

Event Details Documents Event Details Event ID Event Type Event Status Purchase Type

State Government of Georgia

Bid Due: 7/16/2020

Richmond Hill High School - Phase Two Site Development pdf 91.3 KB

Bryan County Schools

Bid Due: 7/30/2020

City of Moulton - Byler Road East Sidewalk Project ALDOT Project No. TAPNU-TA18(905)

Goodwyn Mills Cawood(GMC)

Bid Due: 7/30/2020